Bel: +31 (0)38 460 85 08 of
mail:

Eten van de toekomst

In ons bedrijfsrestaurant hadden wij een dag met als thema,

Eten van de toekomst.

Denk hierbij aan duurzaam, voedzaam en vernieuwend.

Wat dacht u van een,

  • Salade van meelwormen – tzatziki
  • Mexicaanse sprinkhaan tortilla met guacamole en chilisaus
  • Zeewier salalde met forel en bamboe

Licht verteerbaar en bovendien voedzaam zonder ingrijpende intensieve akkerbouw en of veeteelt.

Meelwormen.

larven van de Meeltor. De meelworm wordt gekweekt op een mengsel van tarwe, tarwezemelen en groenten. De smaak is vergelijkbaar met zoete nootjes.

salade met tzaziki van meelwormen

Sprinkhanen.

treksprinkhanen worden gekweekt op verschillende grassen. Het heeft een hoge voedingswaarde en een goede eiwitbron.

mexicaanse sprinkhaan tortillia met quacamole en chillisaus

 Zeewier.

Onderzoeken wijzen uit dat zeewier onder andere veroudering, een te hoog cholesterolgehalte en overgewicht tegengaat.
Ook zou het de vrije radicalen aanpakken die kanker kunnen veroorzaken.

Niet onbelangrijk, het is heel lekker.

Het zou hét ‘health voedsel’ van de jaren negentig worden.
Toch waren het vooral macrobioten en vegetariërs die zich op het zeewier stortten.
Langzaam begint zeegroente nu ook de massa te bereiken. En dat is een goede zaak.
Want op alle lijsten van gezonde voeding staat zeewier bovenaan.

Zeewier salade met forel en bamboe

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.